Zupy (1 porcja = 300 ml):
- barszcz czerwony na naturalnym zakwasie z żurawiną – 10,00 PLN
- zupa grzybowa zabielana śmietanką - 12,00 PLN
- kaszubski żurek - 12,00 PLN
- uszka z grzybami leśnymi (3szt/porcja) – 3,00 PLN
Dania ciepłe:
- filet z karpia soute z sosem piernikowym (100g / porcja) – 12,00 PLN
- filet z pstrąga soute z orzechami włoskimi (100g / porcja) – 12,00 PLN
- filet z dorsza panierowany w migdałach (100g / porcja) – 12,00 PLN
- pierogi z kapustą i grzybami ręcznie lepione (5szt. / porcja) – 10,00 PLN
- pierogi ruskie ręcznie lepione (5szt. / porcja) – 10,00 PLN
- pierogi z pieczoną kaczką (5szt. / porcja) – 15,00 PLN
- krokiety z kapustą i grzybami (2szt. / porcja) – 12,00 PLN
- kaczka pieczona w całości – 70,00 PLN
- tradycyjny zaraz wołowy w sosie własnym (200g mięsa + 50ml sosu) – 20,00 PLN
- kotlety kaszubskie nadziewane kapusta z grzybami (2szt. / porcja) – 10,00 PLN
- polędwiczka wieprzowa sous - vide w sosie grzybowym (200g mięsa + 100ml sosu) – 18,00 PLN
- kapusta zasmażana z suszonymi grzybami (200g / porcja) – 5,00 PLN
- kapusta modra do kaczki (200g / porcja) – 5,00 PLN
Świąteczne ciasta własnego wypieku:
- sernik królewski (0,5 kg / porcja) – 15,00 PLN
- piernik z bakaliami i polewą czekoladową (0,5 kg / porcja) – 12,00 PLN
- tradycyjny makowiec na kruchym spodzie z bakaliami (0,5 kg / porcja) – 15,00 PLN
- ciasto miodowo-orzechowe z kremem i karmelem (0,5kg / porcja) – 15,00 PLN
Zimne dania przygotowane na półmiskach aluminiowych, udekorowane świątecznie:
- półmis mięs pieczystych – 50,00 PLN (dla ok. 5-6 osób):
- świąteczny pasztet wieprzowy z konfiturą porzeczkową (200g)
- pieczeń wieprzowa (200g)
- fantazja drobiowa z suszonym pomidorem (200g)
- schab z śliwką wędzoną (200g)
- filet z pstrąga w galarecie cytrynowej z migdałami – 50,00 PLN (dla ok. 5-6 osób)
- filet z karpia w winnej galarecie – 55,00 PLN (dla ok. 5-6 osób)
Zimne dania:
- śledź po kaszubsku w sosie pomidorowo-rodzynkowym - 0,5kg / 20,00 PLN
- śledź w 4 ziołach (1półmisek 5-6 osób) - 0,5kg / 20,00 PLN
- tradycyjna sałatka jarzynowa - 1kg / 35,00 PLN
- sałatka śledziowa z pieczonymi burakami i jabłkiem - 1kg / 50,00 PLN
- sałatka ziemniaczana z boczkiem, prażonymi pestkami dyni - 1kg / 40,00 PLN
- chleb Szefa Kuchni z papryką marynowaną, oregano, pestkami dyni i słonecznika (około 1kg) – 1 szt. / 20,00 PLN
- Wiejski smalec z jabłkiem i majerankiem - 200g / 10,00 PLN
Jak złożyć zamówienie wypełnij ulotkę, zostaw i opłać w Recepcji Hotelu (czynna całą dobę przez cały tydzień).
Zamówienia w Hotelu przyjmujemy do 20.12. do godz. 13:00., na stronie internetowej do 17.12.
Zamówienia wydajemy 24.12. do godz. 13:00.
Na pytania chętnie odpowiemy pod numerem telefonu: 58 680 21 00