Nie wiemy, jak Wy, ale my zaczynamy już planowanie Świąt Bożego Narodzenia. Dlatego też przygotowalismy dla Was ofertę na Catering Bożonarodzeniowy - my będziemy dla Was gotować, a Wy będziecie mogli zająć się przyjemniejszymi aspektami świąt: strojeniem choinki, dekorowaniem stołu albo po prostu odpoczywaniem :)
A propozycja jest następująca:
Zupy:
Barszcz z buraków i czerwonego wina z suszonymi grzybami z krokietem z kapustą i grzybami 0,5litr - 32 zł
Krokiet z kapusta i grzybami 7zł
Krem z leśnych grzybów i kasztanów z porto i tymiankiem z uszkami grzybowymi 0,5 litr - 35 zł
Uszka z grzybami 500g - 35zł
Kaszubska zupa rybna zabielana śmietaną z koperkiem 0,5litr - 36 zł
Dania główne:
Rybne:
Sandacz pieczony w sosie z białego wina i kopru włoskiego 160g - 35 zł
Karp smażony w maśle z tymiankiem na kapuście wigilijnej 160g -35 zł
Pstrąg z zielenicy w emulsji rakowej z koperkiem i julinne warzywnym 160g - 34 zł
Mięsne:
Zraz wołowy w sosie demi glace z borowikami 120g 1szt.- 30 zł
½ kaczki wolno pieczona z jabłkami z sosem pomarańczy i żurawiny ok 800g – 59 zł
Golonka pieczona z ratatuille z warzyw i grzybów ok. 300g szt. 29 zł
Kotlet de volaille z masłem pietruszkowym 160g - 19 zł
Pierogi
Pierogi z kapustą i leśnymi grzybami z okrasą z maślanej cebulki 10szt - 40 zł
Pierogi z kaczką z majerankiem z demi glace z owoców leśnych 10szt - 42 zł
Pierogi z sarniną w demi glace pieprzowym 10szt - 43 zł
Dania zimne:
Ryby:
Śledź marynowany w oleju z cebulką, gorczycą i emulsją pietruszkową 140g – 14 zł
Śledź w konfiturze pomidorowej z czarnymi oliwkami i ziołami 140g – 14 zł
Śledź w śmietanie z jabłkiem, białym winem i koperkiem 140g – 14 zł
Tatar z wędzonego łososia z kaparami, szalotką i kawiorem 100g – 23 zł
Galantyna z sandacza w klarowanej galarecie z lubczykiem 100g – 21 zł
Rolada z pstrąga z musem z suszonych pomidorów i bazylii 100g- 19 zł
Mięsa i pasztety rzemieślnicze:
Pasztet z kaczki z żurawiną i galaretką z porto 1kg – 60 zł
Schab z konfitowaną śliwką, glazurowany miodem i musztardą Dijon 500g – 42 zł
Galantyna drobiowa z pistacjami, natką i galaretką z szampana 100g – 15 zł
Pieczona pierś z gęsi w plastrach z konfiturą z jabłka i calvadosu z carpaccio z buraka 120g – 22 zł
Sałatki:
Sałatka jarzynowa tradycyjna w emulsji musztardowej z estragonem 500g - 26 zł
Sałatka śledziowa z burakiem i jabłkiem, ziółkiem plastycznym z dresingiem z chrzanu i Dijon 500g - 29 zł
Sałatka z wędzonego kurczaka, selera naciowego i ananasa w jogurtowym sosie cytrusowym 500g – 40 zł
Dodatki
Chleb rzemieślniczy świąteczny ze słonecznikiem 1 szt - 25zł
Chleb francuski wiejski z rzepakiem i sola morską 1 szt - 25zł
Chleb kaszubski z burakami i tymiankiem 1 szt - 25zł
Ciasta:
Sernik polski z wanilią i skórką pomarańczową 1 kg - 47 zł
Strucla makowa z orzechami i miodem lipowym 1 szt. - 50 zł
Piernik dojrzewający z powidłami śliwkowymi z ganage czekoladowym 1 szt - 76 zł
Tarta orzechowa z karmelem i solą morską 1 szt - 67 zł
Zamowienia przyjmujemy do 21 grudnia (niedziela) do godziny 12:00 w Recepcji Hotelu - opłacenie całości zamówienia przy jego dokonaniu.
Dania wydajemy w Wigilię do godziny 13:00. Wcześniej po uprzednim ustaleniu.
Formularze zamówienai znajdują się w Recepcji Hotelu, Restauracji oraz pod tym linkiem: formularz zamówienia
Na wszelkie pytania odpowiemy telefonicznie : 503 015 928 lub mailowo recepcja@hotelbazuny.pl